درباره برندهای ساعت مچی

برند ساعت سازی اودمار پیگه | برندی لوکس که صنعت ساعت سازی را نجات داد

درباره برند اودمار پیگه AP

برند ساعت اودمار پیگه (Audemars Piguet) از لوکس ترین برندهای ساعت است که در طول تاریخ هیچ چیز جلوی موفقیت آن را نگرفته است. رکود اقتصادی یا حتی جنگ جهانی نیز مانع رشد آن نشدند. این کمپانی توسط دو دوست بنیان گذاری شده و تاکنون توسط چهارمین نسل دو خانواده مورد مدیریت قرار می گیرد.

نام کمپانی ساعت سازی اودمار پیگه (AP) در صنعت ساعت سازی جهان بسیار آشناست اما شاید برای آنان که زیاد با دنیای ساعت آشنایی ندارند کمی ناشناخته باشد. ما قصد داریم در این مقاله هر آنچه نیاز است از این کمپانی تجاری و ساعت اودمار پیگه بدانید، برایتان بگوییم.

همانطور که قول دادیم قرار است برایتان از تاریخچه برند اودمار پیگه بازگو کنیم اما بگذارید از ابتدایی ترین اطلاعات شروع کنیم. اینکه این شرکت چطور و چگونه شکل گرفت؟ و در ادامه چطور پیشرفت کرد؟

تاریخچه کوتاهی از برند اودمار پیگه

کمپانی ساعت اودمار پیگه توسط دو دوست به نام های ژول لوسیوس اودمارس (Jules Louis Audemars) و ادوارد آگوست پیگت (Edward Auguste Piguet) بنا شده است.

دوستی اودمارس و پیگت در سال ۱۸۷۴ زمانی که هردو کمتر از ۲۵ سال سن داشتند شکل گرفت. در آن زمان هر دو در صنعت ظریف ساعت سازی مشغول بودند و توانایی های خود را نیز ثابت کرده بودند. درست است که دوستی اودمارس و پیگت در بزرگسالی رقم خورد اما آن دو از دوران کودکی یکدیگر را می شناختند و شاید همین امر سبب شد تنها یک سال پس از آشنایی، کمپانی خود را در روستای لو براسوس (Le Brassus) واقع در کشور سوئیس افتتاح کنند.

اودمارس و پیگت قبل از شروع به همکاری هرکدام اعتباری خاص در دنیای ساعت سازی داشتند. اودمار به عنوان یک متخصص در ایجاد حرکات پیچیده ساعت شناخته شده بود که با کمپانی های همچون تیفانی (Tiffany & Co) همکاری داشت. پیگت هم در تنظیم حرکات ساعت یک متخصص تمام عیار بود.

پس از تاسیس شرکت اودمار پیگه (Audemars Piguet) در سال ۱۸۷۵ وظایف بین آنها تقسیم شد؛ اودمار که نبوغ خود را در مسائل فنی ثابت کرده بود مسئول بخش تولید و پیگت با داشتن حس اقتصادی فوق العاده سکاندار قسمت تجاری و مدیریتی شرکت شد.

خلاقیت و نوآوری دلیل اصلی موفقیت برند AP

ساعت های کمپانی اودمار پیگه تنها کیفیت و زیبایی مثال زدنی ندارد. این شرکت همواره از سردمداران صنعت ساعت سازی بوده و به جرات می توان گفت در صورت نبود این شرکت صنعت ساعت سازی سرنوشت کنونی خود را نداشت. بسیاری از اولین های دنیای ساعت سازی متعلق به برند اودمار پیگه است.

برای مثال اولین ساعت مچی ورزشی لوکس جهان به نام رویال اوک (Royal Oak) را در سال ۱۹۷۲ ارائه داد. درست است که رویال اوک معروف ترین ساعت کمپانی است اما اختراعات آقایان اودمار و پیگه تنها به این ختم نمی شود. اختراعاتی همچون حرکت تکرارِ دقیقه برای ساعت مچی یا minute-repeating movement، اولین ساعت مچی که توانایی پرش ساعت (jumping-hour) داشت، معرفی مدل ساعت اسکلتون برای اولین بار در جهان، ساخت نازک ترین ساعت جهان با ضخامت ۱.۶۴ میلی متر، ساخت ساعت مچی توربیلون tourbillon تنها با ضخامت ۵.۳ میلی متر و ده ها دستاورد دیگر که اگر هر یک ارائه نمی شد قطعا صنعت ساعت سازی در مسیر فعلی خود گام بر نمی داشت.

نقطه تیره در پرونده سفید Audemars Piguet

شرکت اودمار پیگه یک پیشرو ساعت سازی است اما مشابه هم ردیفان خود نقاط کور نیز دارد. در سال ۲۰۱۸ صندوق جهانی طبیعت ( World Wide Fund for Nature ) طی گزارشی رسمی ۱۵ تولید کننده ساعت لوکس سوییس را رتبه بندی کرد. این رتبه ها بر اساس میزان شفافیت اطلاعات مواد اولیه آنها بود. نگرانی صندوق جهانی طبیعت در خصوص نحوه ی تامین طلای مورد نیاز این کمپانی ها بود. با توجه به اینکه ۵۰ درصد طلای استخراج شده، در ساخت ساعت های لوکس و جواهر محور استفاده می شود این صندوق به بررسی ۱۵ کمپانی اصلی که بیشترین مصرف طلا را داشتند پرداخت. در این بررسی مواردی همچون استخراج غیر اصولی، آسیب به زمین، جنگل زدایی و مواردی از این قبیل بررسی شد. اما نتیجه برای کمپانی های بزرگ زیاد رضایت بخش نبود.

کمپانی بزرگ اودمار پیگه (AP) به همراه چندی دیگر از سردمدارن ساعت سازی همچون رولکس، پتک فیلیپ (Patek Philippe) و برگت (Breguet) در انتهایی ترین قسمت لیست قرار گرفتند و به آنها لقب غیر شفاف ها یا Latecomers داده شد.

این رتبه به کسانی تعلق گرفت که کمترین اقدام را در خصوص بررسی تاثیر اقدامات خود بر محیط زیست و تغییرات آب و هوایی انجام داده اند. نگرانی صندوق از آن بابت بود که این شرکت ها تمایلی به دادن اطلاعات به ارگان های ذیربط از خود نشان نداده بودند. البته لازم به ذکر است پس از اعلام این رتبه بندی کمپانی ساعت اودمار پیگه همکاری بیشتری با صندوق داشته و در زمینه های آموزش موارد محافظت از محیط زیست به کودکان نیز کمک هایی انجام داده است.

مروری بر مدل های اودمار پیگه از ابتدا تا کنون

شرکت اودمار پیگه مدل های مختلفی تولید می کند که چندی از آنها در زمان ارائه جنجال هایی جهانی به پا کرده اند. از مشهور ترین این مدل ها Royal Oak است که در سال های بعد با مجموعه های جدید Royal Oak Concept و Royal Oak Offshore تعمیم و گسترش یافت. البته به جز این مدل ها نمونه های قابل تحسین دیگری همچون Millenary، Classique ، Jules Audemars ، Haute Joaillerie و کد ۵۹/۱۱ نیز روانه بازار شده اند.

ساعت مدل AP

Royal Oak برگ برنده برند اودمار پیگه

تاکنون چندین مرتبه در این مقاله نام مدل رویال اوک را دیده اید. در واقع این مدل از مجموعه ساعت های اودمار پیگه به قدری معروف و محبوب هستند که خیلی ها مرزی میان نام رویال اوک و برند اودمار پیگه نمی بینند.

در سال هایی که شرکت های ساعت سازی سوئیسی دچار بحران کوراتز شده بودند و نه تنها خطر ورشکستگی که حتی خطر انقراض ساعت های مکانیکی سوئیس را تهدید می کرد؛ اودمار پیگه بار دیگر با نبوغ بی بدیل خود نه تنها شرکت خود را نجات داد بلکه دینی سنگین بر گردن صنعت ساعت سازی مکانیکی بر جای گذاشت.

مدل رویال اوک که به معنی بلوط سلطنتی است اولین ساعت ورزشی لوکس جهان محسوب می شود که تاکنون مورد توجه بسیاری از ورزشکاران بخصوص مایکل شوماخر قرار گرفته است. نشان این مدل صفحه ی هشت ضلعی منتظم آن است که با پیچ های طلا در هر گوشه تزئین شده است.  طراح این مدل جرالد جنتا (Gérald Genta) بود که از کلاه غواصی سنتی ایده گرفته و چنین طرح بی نظیری را ارائه داد.

پس از بیست سال موفقیت پی در پی در سال ۱۹۹۳ طراحی جوان به نام امانوئل گوئیت (Emmanuel Gueit) طرح جدیدی را به نام Royal Oak Offshore ارائه داد که از مدل اصلی بسیار بزرگتر بود. علیرغم اینکه تولید آن سخت و پیچیده به نظر می رسید اما مدل Offshore نشان داد به اندازه ی همتای اصلی و قدیمی خود خواهان دارد و با موفقیتی بی بدیل در بازار جهانی مواجه شد.

Millenary، نمودی دیگر از شکوه برند اودمار پیگه

 مدل Millenary یا هزاره، به این علت خاص و شگفت انگیز است که یک دید سه بعدی به ساعت شما می دهد. حتی امروزه دیدن یک ساعت با دید سه بعدی خارق العاده به نظر می آید اما باید خاطر نشان کرد که اودمار پیگه این طراحی را در سال ۱۹۹۵ روانه ی بازار کرد. برای دستیابی به دید سه بعدی آنها از چندین حلقه ی بیضی شکل که به کیفیت یاقوت کبود بودند استفاده کردند. در این مدل برخلاف دیگر ساعت ها شمارنده ها در مرکز قرار ندارند بلکه با نمایی از چرخ های متعادل نشان داده می شوند.

مدل Jules Audemars، قدیمی اما همیشگی

نام این مدل برگرفته از نام یکی از دو بنیانگذار کمپانی است. در واقع زمانی که اودمار و پیگت قصد تاسیس شرکت خود را داشتند؛ اودمار ۲۰ حرکت بسیار پیچیده طراحی کرده بود. در سال ۱۸۸۱ وقتی که شرکت تاسیس شده نام اودمار پیگه (Audemars Piguet & Cie) را کسب کرد. این ۲۰ حرکت پایه و اساس طراحی ساعت ها را تشکیل دادند. تمامی ساعت های این مدل صفحه هایی گرد و کلاسیک دارند اما در برخی موارد با گزینه هایی همچون توربیلون، تکرار کننده دقیقه و یا perpetual calendar همراه هستند.

برند Audemars Piguet محبوب سلبرتی ها

ساعت های اودمار پیگه علاوه بر لوکس بودن کیفیت منحصر به فردی نیز دارند. همین امر سبب شده است تا مشاهیر و افراد معروف تمایل به استفاده از این ساعت ها را داشته باشند. در میان مشتریان این کمپانی نام های آشنای بسیاری وجود دارد که از شناس ترین آنها در زمینه ورزشی مایکل شوماخر و لیونل مسی هستند.

با توجه به مدل های متنوع، اودمار پیگه در میان بازیگران نیز محبوبیت بسیار دارند به طوریکه آرنولد شوارتزنگر یک نسخه محدود از این کمپانی در دست دارد و یا تام کروز از ساعت های این برند استفاده نموده است. اما خرید ساعت اودمار پیگه تنها به این موارد ختم نمی شود بلکه وارد مجامع سلطنتی نیز شده است؛ برای مثال شاهزاده مایکل بریتانیایی و فلیپه ششم پادشاه اسپانیا از این ساعت ها استفاده کرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *